Kleurrijk Ariën van Waterland

De bekende Edamse kunstenares Ariën van Waterland (1934-2017)  heeft een aantal mappen met portretten, stadsgezichten en landschappen nagelaten. Deze waren tot voor kort opgeslagen in de kelders van het Edamse Museum. Een kleine groep vrijwilligers bestaande uit Helma de Vries, Annelies Koning, Tiny Janssens en Jan van Baar heeft nu het initiatief genomen om van deze werken een overzichtstentoonstelling te houden in de Grote Kerk, als een hommage aan deze veelzijdige kunstenares.

Vanaf 28 september tot en met 28 oktober, als het zomerseizoen van de Grote Kerk afloopt, zal het koor en de kooromgang in het teken staan van de gevarieerde kunstuitingen van Ariën van Waterland. Het werk bestaat uit o.a. portretten van plaatsgenoten, stadsgezichten uit Italië en Nieuw-Zeeland, en sfeertekeningen van katten.

Zij heeft trouwens zelf ook vele jaren tentoonstellingen georganiseerd in de Grote Kerk.

Tijdens de expositie zal het ook mogelijk zijn om werken aan te kopen. De prijzen zullen variëren van € 5 tot € 50, afhankelijk van de grootte, de aanwezigheid van passe-partout en/of lijst. De opbrengst wordt gedeeld door de Stichting Kerkelijke Monumenten Edam (SKME) en het Edams Museum.

Op zaterdag 29 september om 16.00 uur wordt de expositie door Ben Visser geopend.