Oliebollenactie Grote Kerk Edam

Op donderdag 31 december bent u van harte welkom in de Grote Kerk om uw bestelde oliebollen op te halen.

Ga naar www.oliebollenactiegrotekerkedam.nl voor uw bestelling. Dit jaar helaas geen losse verkoop. Kent u mensen in uw omgeving die graag de oliebollen willen hebben, maar geen computer hebben? Help ze dan even. Voor de mensen die ze liever thuis bezorgt willen hebben rekenen wij € 1 bezorgkosten.

Organisatoren Jan Harmsen en Bert Klein doen er met ongeveer 30 vrijwilligers alles aan om u snel, maar in een fijne sfeer te ontvangen.

Jan: “We staan weer gewoon te bakken in de kerk en de typische kerstsfeer is er ook, maar lange tijd kunnen de mensen niet blijven. De bestelde oliebollen staan klaar op het tijdslot waarop de mensen hun bestelling hebben gedaan via de website. Dit moet voor een goede en veilige doorstroming zorgdragen.  De tijdsloten zijn tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Als een tijdslot vol zit, kan daar niet meer op worden ingeschreven via de website. Dan kunnen de mensen gebruik maken van een tijdslot dat nog wel  beschikbaar is.” Bert vult aan: “Dit jaar is er geen losse verkoop in de kerk. Vanwege Corona is dit jaar alleen betaling via de website mogelijk.

Laten we ervan uitgaan dat het slechts voor één jaar is. Volgend jaar doen we het hopelijk weer op de vertrouwde, gezellige manier met een glaasje en een praatje!”

De opbrengst is dit jaar voor de restauratie van de toren van de Grote Kerk. Jan: “Iedereen die de Grote Kerk een warm hart toedraagt helpt met acties, giften en subsidieaanvragen zodat in de komende jaren het benodigde geld er komt om deze grote klus te realiseren. Ons doel is de verkoop van 7000 oliebollen en appelflappen. Met of zonder gluten. Iedereen moet op Oudejaarsavond in een lekkere bol kunnen happen!”